Janomes tre nye toppmodeller leveres med A.S.R accurate stitch regulator eller stingregulator som vi kaller det på norsk. Denne har blitt tatt veldig godt i mot, det er mange som har ventet på at denne funksjonen skal tilbys på Janome-maskiner. Men hva gjør egentlig denne stingregulatoren?
Når vi frihåndsquilter senker vi transportøren på maskinen, så maskinen ikke flytter stoffet fremover, men vi står fritt til selv å flytte stoffet som vi vil i alle retninger. Man bytter da den ordinære sømfoten med en frihåndsquiltefot som flyter over stoffet ditt. Om man da endrer på hastigheten i bevegelsene sine, kan stingene bli ujevne i lengden. Det er jo dette som er vanskelig og som mange sliter med. Det å flytte stoffet jevnt selv når man skal quilte intrikate mønstre og kronglete figurer. Med stingregulatoren får selv jeg til å frihåndsquilte. Stingregulatoren følger stoffets bevegelser og sørger for at du får jevne sting selv om hastigheten din varierer. En optisk sensor fanger opp bevegelsene og justerer stingene deretter, så du får en jevnere stinglengde. Du kan selv bestemme sensorens følsomhet og dermed justere den ettersom du blir dyktigere på frihåndsquilting. Det er skikkelig gøy og gjør quilting mer tilgjengelig for oss som ikke helt har det i fingrene.
Her er de tre maskinene som leveres med stingregulator, Janome CM17, CM8 og MC9480 – du finner dem HER.
Stingregulator-settet består av:
- lukket fot til frihåndsquilting
- åpen fot til frihåndsquilting
- gjennomsiktig fot til sikksakk frihåndsquilting
- linjalquiltefot
Jeg var på besøk hos Grete Åkerstrøm og fikk se frihåndsquilting med hennes nye Janome CM8. Hun har sydd på CM7 i fire år nå og er veldig fornøyd med byttet til CM8 og tilgang på stingregulator. Stingene blir så jevne og den er så enkel å bruke.
Her får du se en grundig gjennomgang av stingregulatoren.
Lurer du på mer? HER har du en grundig forklaring på hvordan stingregulatoren fungerer. Flere spørsmål? Bare ta kontakt for en prat eller for en demo i butikken.