Symaskin til skoler, bedrifter, lag og foreninger


Kakle har ti års erfaring i å hjelpe skoler, foreninger og bedrifter med å velge ut en symaskinpark som vil passe best til beskrevet behov.
Vi har levert til grunnskoler, videregående skoler, søm- og design-linjer, husflidslag, sanitetsforeninger, fritidstilbud i kommuner, ulike vitensentre, Folkeuniversitetet og diverse andre som driver med undervisning, fritidstilbud og kursvirksomhet for barn og unge. Jeg vet hvor viktig det er å velge riktig maskin, jeg hjelper dere gjerne i prosessen.

Ikke minst har jeg også selv holdt mange kurs både for barn og unge og for voksne. Jeg ser tydelig i egen praksis hvor mye det har å si for inspirasjonen og sygleden å få lov til å sy på en kvalitetsmaskin som er enkel å bruke, men samtidig har nyttige funskjoner og brukervennlige løsninger.

HER kan du se utvalget vårt i symaskiner, ta kontakt for hjelp til å velge ut den maskinen som passer best til deres behov.
Vi har spesielt gode priser til skoler. Kakle tilbyr selvsagt opplæring i bruk av maskinene. Det er fem års fullgaranti på alle symaskiner vi selger. Vi har eget serviceverksted og tilbyr god pris på årlig service og selvsagt mulighet til å ta kontakt ved behov.

Referanser

Anne Line Omholt

Skrim ungdomsskole

Da vi skulle kjøpe inn nye symaskiner til ungdomsskolen falt valget på Janome Easy Jeans fra Kakle. Disse maskinene er forholdsvis enkle, men har alle de sømmene vi trenger. Det viktigste for oss er at symaskinene er kraftige og solide. Vi er veldig fornøyd med disse maskinene som fungerer meget godt til vår bruk. Vi fikk også lov til å kjøpe en overlock og en digital symaskin, Janome Skyline S 5. Elevene synes det er morsomt å få prøve denne maskinen til å sy navnet sitt eller prøve andre dekorsømmer.

Hos Kakle fikk vi maskinene levert til skolen og vi fikk den opplæringen vi trengte i bruk av maskinene. En av de viktigste grunnene til at vi valgte Kakle som vår symaskinforhandler er at der får vi service og hjelp hvis det skjer noe med maskinene. De skaffer også ekstra deler raskt, noe som kan være et behov på skolemaskiner. Vi er veldig fornøyd med vårt samarbeid med Kakle.

Organisasjoner/Fritidstilbud

IMG_1291

Thea Glimsdal Temte

Hot Nok AS på Solberg Spinderi, Drammen

Jeg er så glad for de 10 symaskinene vi kjøpte hos Kakle i 2015. Første kurs ut var barn og unge som hver onsdag gjennom høsten sydde seg sin egen busserull! Med stoff fra Solberg Spinderi, selvfølgelig. Maskinene har stadig vært i bruk, de er lette å betjene og inspirerende å bruke, også for nybegynnere.

Det å sy, og forstå materialene og skape noe med hendene gir skikkelig mye glede og mestringsfølelse! De digitale fingrene trenger å få danse litt!

Jeg opplever Kakle som en god støtte og kan alltid stole på at de vil være behjelpelig med service og andre spørsmål knyttet til de 10 maskinene.

Det er viktig for meg med personlig service, og det får du hos Kakle!

Enya StroopDonnely

Kongsberg Vitensenter

Hvorfor investerer dere i dette utstyret?
Hva er målet med å lage et slikt tilbud til barn og unge?
Formålet med symaskinene er å bidra til å skape et fullstendig verksted der spesielt ungdommer har tilgang til verktøy og veiledning for å kunne gjennomføre prosjekter og skape sine egne ting. Symaskinene er en del av Kongsberg Vitensenter: Loftet der ungdommer kan lodde, programmere, 3D-printe, laserkutte, e-sport, tegne med mer. Symaskinene muliggjør design, redesign og cosplay uten at det skal koste ungdommene en formue. Det gjør også at de kan teste ut ulikt utstyr og dyrke egne interesser.

Hvorfor velge stingsetting og broderimaskin som inngangsport til programmering? Hva er tanken bak?
Vi investerte først og fremst i symaskiner som et verktøy på samme linje som laserkutter og loddeutstyr. Når vi nå har tatt maskinene i bruk har det mye overføringsverdi med riktige innstillinger og presise kommandoer for å få maskinene til å fungere som en ønsker. Jeg ser at flere bruker stingsetting og broderi i programmeringsopplæringen, for eksempel code´n´stitch.

Hva fikk dere til å velge Kakle som leverandør?
Da vi innså at vi burde ha symaskiner i verkstedet vårt, var det naturlig å henvende seg til Kakle av flere grunner. En lokal etablert aktør er en trygg samarbeidspartner, samt at Kongsberg kommune forsøker å bruke lokale aktører. Kakle kjenner også.til Kongsberg Vitensenter og forstår hva slags behov vi som senter har. Vi fikk grundig og god veiledning, ikke bare på maskinene men også i sying generelt og bruk av maskinene og tilrettelegging for barn og ungdom.

Hvorfor burde andre kommuner investere i broderimaskiner og syutstyr?
For å tilrettelegge og skape muligheter for kreativitet og skaperglede.

Hvordan fikk dere bevilget midler til å gjennomføre?
Investeringen er et samarbeid mellom integreringsseksjonen og ung kultur i Kongsberg kommune.