Generell informasjon

Påmeldingen er bindende, kursene holdes i Bævergrendveien 240 med forbehold om nok påmeldte. Har du ikke egen symaskin, kan du låne av meg. Overlockmaskin og coverstitch-maskin stiller jeg med (men ta gjerne med om du har). Kursprisen inkluderer materiale, om ikke annet står spesifisert.

Jeg tilbyr også kurs til egne grupper til avtalt tid. Om barselgruppa har lyst på et formiddagskurs for eksempel, kan vi gjerne få til det. Samler du en gruppe deltagere og ordner lokale, har jeg mulighet til å komme der du bor og holde kurs. Denne våren er det ikke satt opp noen kurs på tegnspråk, men ta gjerne kontakt. Jeg tilpasser også gjerne kursene til døve deltagere. Er dere en stor nok gjeng, kommer jeg gjerne og holder kurs! Vi selger også gavekort på Kaklekurs. Ta kontakt!

LØRDAG 12/10 OG SØNDAG 13/10
Kr 2250,-

Sykurs for barn og foreldre

Målgruppa er barn i alderen seks til femten år sammen med en voksen. Her får frøkna eller poden designe og sy seg et plagg, mamma får være med.  

Målet med kurset er å bli kjent med symaskinen sammen, lære litt syteknikker og tørre å sette i gang med egne prosjekter når en kommer hjem. Dette er en fin greie å gjøre sammen. En opplevelse som gir masse gøy, kreativ utfoldelse og spennende læring. HER kan du lese om et av barnekursene våre.

Overlockkurs

Har du kjøpt deg overlock eller tenker på å skaffe deg en? Bli med på et firetimers kurs, en innføring i søm på overlockmaskin. Her går vi gjennom de grunnleggende funksjonene og innstillingene, prøver ut de ulike sømmene og øver på treing. HER kan du lese mer om kurset. 

Det litt mer avanserte overlockkurset er for deg som har sydd litt, men lurer på mer… Her går vi litt videre, tar opp temaer dere lurer på og trenger hjelp til samt går gjennom diverse ekstrautstyr. Disse kursene settes opp ved behov.

Mandag 16/9
kr 750,-
OVERLOCKKURS
17:30 - 21:30
MELD DEG PÅ
torsdag 6/11
kr 750,-
OVERLOCKKURS
17:30 - 21:30
MELD DEG PÅ
ONSDAG 20/11
kr 750,-
OVERLOCKKURS - LITT MER AVANSERT
17:30 - 21:30
MELD DEG PÅ
Mandag 7/10
Kr 750,-
17:30 -21:30
MELD DEG PÅ

Coversømskurs

Har du tenkt på å skaffe deg coversømsmaskin eller sitter med en maskin du ikker er helt sikker på hvordan du bruker? Bli med på et firetimers kurs, en innføring i søm på coversømsmaskin. Her går vi gjennom de grunnleggende funksjonene og innstillingene, prøver ut de ulike sømmene og øver på treing. Vi tester også ut bruk av kantebåndsapparatet.

.

Lappeteknikkurs, log cabin

Kurslærer: Eva S. Johansen.
Kurset går over tre kvelder:

Ingen krav til forkunnskaper. Du kan sy løper, puter eller handlenett. En teknikk med mange variasjonsmuligheter.

Ta med symaskin, instruksjonsboken til symaskinen, tråd, sprettekniv, saks, knappenåler. Hvis du har skjæreutstyr som lang linjal, skjærematte og rullekniv, er det fint om du tar dette med. Men det kan lånes av meg hvis du vil prøve først. Dessuten fås det kjøpt hos Kakle. Butikken er åpen under kurskveldene.

torsdag 14/11, torsdag 21/11, torsdag 28/11
kr 1200,-
LAPPETEKNIKKURS, LOG CABIN
18:00 - 21:00
MELD DEG PÅ

Sykurs- sy klær selv

Bli med på kurs og sy et plagg til deg selv. Denne våren slår vi sammen kjole- og kåpekurset og kjører et sykurs for voksne. Her kan du velge om du vil sy deg en kjole i stretchstoff eller en kåpe i ullfilt. Les om de ulike alternativene i kursbeskrivelsene nedenfor. Målet med kurset er å sy seg et plagg i løpet av helgen, men vel så mye å bli kjent med symaskinenog lære litt sømteknikker – så du tør å sette i gang med dine egne sømprosjekter hjemme. Søm er gøy! Bli med å sy ditt helt personlige plagg.

Lørdag 23/11 og søndag 24/11
Kr 2650,-
10:00 - 16:00
MELD DEG PÅ
Lørdag 25/4 og søndag 26/4
Kr 2650,-
10:00 - 16:00
MELD DEG PÅ

Kåpekurs

Bli med på kurs og sy din egen personlige kaklekåpe i ullfilt. Du velger farge på ullfilten, hva slags knapper du skal ha og hvordan den skal pyntes. Vi syr kåpa etter din størrelse og fasong. Sjekk ut ulike kåper enten her på bloggen eller på bildene som ligger ute på Kakle på Facebook for å få idéer til din kåpe. HER kan du lese om et av kåpekursene våre. 

Kjolekurs for voksne

Har du lyst til å sy din egen kjole? Er det litt skummet å sette i gang på egen hånd? Du syr ut fra en av Kakles kjolemønstre en kjole i stretchvelour til deg selv. Du velger farger og applikasjon og hvordan den skal se ut og vi syr den i din størrelse.Sjekk ut ulike modeller enten her på bloggen eller på bildene som ligger ute på Kakle på Facebook for å få idéer til hva slags kjole du kunne tenke deg å sy. HER kan du lese mer om et av kjolekursene våre.

Fredag 25/10, lørdag 26/10 og søndag 27/10
Kr 1950,-

fredag 18:00 – 21:00

lørdag 09:00 – 20:00

søndag 09:00 – 16:00

MELD DEG PÅ

Syhelg i Bevergrenda

Vi ønsker deg velkommen til en helg fylt med symaskiner, stoff, tråd, læring, inspirasjon og vennskap. Dette passer både for deg som er nybegynner og deg som har sydd masse.

Hele helgen kan du kose deg med egne syprosjekter. Vi kjører frivillige minikurs og workshop i blant annet overlocksøm, coversøm, sy i glidelås, bruk av kantebåndsapparat, maskinvedlikehold m.m. Det vil bli mulighet for demo av Janome og Babylock symaskiner og gode kampanjepriser.

Sy barneklær – nybegynnerkurs

Har du lyst til å sy til barn/barnebarn, men syns det er vanskelig å komme i gang? Her syr du et barneplagg og blir inspirert til å komme i gang med søm. Passer både for nybegynnere og deg som har sydd litt. Kurset tar utgangspunkt i Kaklepakkene. Kaklepakke er en materialpakke med alt du trenger for å sy et barneplagg. Dette er kurset for deg som vil komme i gang å sy. HER kan du lese mer om et av de tidligere kursene våre.

Sykvelder hos Kakle