Nok et artig barnesykurs

Sykursene for barn er bare så inspirende og morsomme. Sjekk denne flotte gjengen her! De har altså deltatt på kurs en hel lørdag og søndag, hver av dem sammen med en voksen. De har designet og sydd hvert sitt plagg. Vi starter med å finne ut hva slags plagg de har lyst til å sy og leiter frem et passende mønster, så er det å komme frem til rette størrelse. Noen mønstre er ferdigtegnet, andre må de kanskje gjøre tilpasninger på. Når det er klart, er det en tur ned i stofflageret som står for tur. Kakle har en helt garasje full av deilige fargerike stoffer – mange av dem gamle sengetøy, duker, gardiner og annet fra 70-tallet sammen med en del nye basisstoffer og noe nytt mønstrete jersey. De får plukke ut de stoffene de skal bruke og finner ut av om de eventuelt vil ha noe pynt på plagget.

 

Så er det klippingen som står for tur. Vi lærer litt om trådretning, jarekant, sømmonn og diverse andre syuttrykk og teknikker før de får angripe stoffet med skreddersaksa. Noen skal så i gang med applikering. og det er litt av en øvelse å applikere pent, men det fikk de jammen til pent. Når plaggene skal sys sammen bruker vi overlockmaskin, kanting med enkeltnål eller tvillingnål gjøres på vanlig symaskin. Du kan ha med egen symaskin eller få låne her hos meg. Noen har sydd litt før, andre kommer helt grønne til sykurs og må lære å tre maskinen. Uansett – masse å lære og prøve seg på. 

Neste mulighet for kurs er lørdag 2/2 og søndag 3/2, HER kan du melde deg på. Målet med kurset er å bli kjent med symaskinen sammen, lære litt syteknikker og tørre å sette i gang med egne prosjekter når en kommer hjem. Dette er en fin greie å gjøre sammen. En opplevelse som gir masse gøy, kreativ utfoldelse og spennende læring.