Så moro med kåpekurs!

Sjekk de flotte kåpene, da! Seks lekre kåper blei til på kåpekurs hos Kakle i helga. Ikke alle var helt i mål da vi tok bildet. noen knapper og litt filting igjen, men fy søren så fine de blei! De er sydd i ullfilt.

Vi begynte fredags kveld med å finne rette størrelse, tegne mønster, gjøre tilpasninger og klippe plaggdelene. Lørdag var det i gang med å sy sammen og da bruker vi overlockmaskin. Har man ikke maskin selv, låner man her på verkstedet. Så er det tid for kanting. Her har noen brukt coverstitchmaskin, noen valgt pyntesøm på vanlig symaskin og noen brukt tvillingnål.Det er så morsomt å se hvor forksjellig uttrykk det blir om man bretter kanten innover eller utover og om man velger en kontrastfarge på tråden eller en tråd som går i samme farge som kåpa. Så er det knapphull og knapper som skal på plass før vi modellerer innsnittene. 

Masse teknikker å bruke og mye nytt å lære. Jeg lærer alltid mye nytt når jeg har kurs, jeg også. Lyst til å være med på neste kåpekurs? Følg med HER og på Facebook, så får du med deg når vi legger ut nye kurs.