Med Bobby bobil på sykurs-turné i Trøndelag

IMG_8517IMG_8697

 

Det hele starta med en henvendelse fra Line om jeg ville ta turen til Lensvik og holde kåpekurs for en gjeng der oppe. “Hjelpe meg!” tenkte jeg… Det ligger jo ni timer unna. Hvordan i all verden skal jeg få til det! Men etter litt drodling i Den Røde Tråd (min fantastiske nettverksgruppe) hadde jeg en plan på plass. Jeg har jo bobil :-D. Da jeg presenterte planen for mamma, var hun ikke snauere enn at hun tok seg fri og blei med meg på tur.

 

Etter å ha lagt ut Trøndelagskurs-planene mine på bloggen, tok Jorun kontakt. Hun og Trine har vært nedover på kåpekurs hos meg i Kongsberg. Nå lurte de på om ikke jeg skulle stoppe i Trondheim og lage kjolekurs for dem. Ja, hvorfor ikke! Og sånn blei det :-).

 

Jeg og mamma lasta Bobby bobil stapp full av stoffer, symaskiner og syutstyr og la i vei oppover mot bartebyen. Vi hadde to skikkelig hyggelige dager på Saupstad skole med denne gjengen.

 

IMG_8698

 

 

IMG_8699TrondheimIMG_8700

Her er vi altså damene i gang. De hadde på forhånd valgt seg en farge i stretchvelour som skulle være hovedstoffet på kjolen. I tillegg hadde jeg med en hel haug andre farger i stretchvelour, masse ensfarga ribb og fire kasser med retrostoffer i alle slags farger og mønstre. Jeg hadde med tre kjolemønstre de kunne velge mellom, de fleste valgte Onion 2035 tilpasset for erme for faststoff og ei gikk for Onion 2001 uten ermer. Flittige damer målte, tegna mønster, klipte stoffer og planla kjolen. De jobba vekselsvis med vanlig symaskin til applikering, overlock til sammensying og vanlig maskin med tvillingnål til alle opplegg. Noen hadde masse syerfaring, andre var nybegynnere. Alle sju fikk seg utrolig lekre kjoler som jeg håper de kommer til å bruke masse. Det er noe eget med å ha sydd det sjøl!

 

IMG_8701

Jeg og mamma fikk to deilige formiddager i Trondheim. Vi har tusla på Bakkelandet, nytt våren langs Nidelva og spist deilig lunsj på Tulla Fischer. Etter to netter på bobilparkeringa på Øya og to kvelder sykurs på Saupstad satt vi og Bobby bobil nesa mot Lensvik.

 

Lørdag morgen møtte vi en trivelig gjeng med damer på Nordbygda Grendahus klare for å sy kåper. De hadde på forhånd plukka ut sin farge på ullfilten og jeg hadde med meg stoffene ferdige vaska. I tillegg hadde jeg med massevis av ullgarn og knapper i ymse farger og varianter.

 

Først var vi i gang med å ta mål og finne rett kåpestørrelse og diskutere oss frem til rette tilpasninger. Hvor mange cm ekstra i sidesømmen? Hvor bred knappestolpe skal vi gå for? Store innsnitt, små innsnitt. Lårkort eller knelangt. Mange valg å ta. Hver og en endte med sitt kåpemønster tilpassa seg, sin kropp og sine ønsker. Utgangspunktet ble tatt i Kakles eget kåpemønster.

 

Kåpene sydde vi sammen med overlock. Så er det laget buede innsnitt i ryggen for å gi pen fasong. Knappestolpen er bretta inn eller ut og sydd langs kanten med tvillingnål eller med pyntesøm. Så er den lagt opp i ermer og nedkant med tvillingnål. Knappehullene er alltid spennende, særlig når de ekstra store skulle lages.

 

Så skulle damene i gang med å pynte kåpene sine og her var det jammen meg håndverkskunnskaper ute og gå. Fy søren, så flotte kåpene blei. Reine kunstverk! Håndfilting var noe de hadde teken på alle mann og hver kåpe fikk sitt særpreg. ta en god kikk på bildet og alle de fine løsningene. Nå har jeg lyst til å sy meg ny kåpe også!

Blei du sugen på å delta på kaklekurs? Følg med på nye kurs HER og ta gjerne kontakt på post@kakle.net

IMG_8683