“Gøy på landet” – motevisning og annet bygdegøy på Nordre Ulland Gård

Gøy på landetLørdag 29. august må du ta med deg familien og ta turen til Nordre Ulland Gård. Kari Solibakke Klev, gårdskjerringa på Ulland, arrangerer “Gøy på landet”.

Her kan du få ri på hest, bli transportert av en Gråtass og klappe de flotte geitene. På låven blir det konsert med Geirr Lystrup, det blir nok en veldig fin opplevelse for store og små. Og så blir det altså motevisning på låven med Kakle, HotNok, Bygdekvinnelaget og Karis egne Ullheksa.

Jeg har samla en flott bukett med vakre modeller i alle aldre og fasonger. Gleder meg stort til å se dem tassende, løpende, skridende, trippende og luskende bortover på visningen. Mange av Kakles modeller skal vises. Thea Temte driver HotNok i Solberg Spinderis gamle lokaler i Solbergelva. En dame med noen fantastiske ullkreasjoner, kjolene er virkelig flotte! Her har du hennes Facebook-side også. Lik! Lik! Lik! Bygdekvinnelaget deltar også og viser Flesbergbunaden. Karis egne Ullheksa-produkter skal også vises. Deilige, fargerike og flotte strikkeprodukter. Her tror jeg virkelig det blir mye fint!

Kaféen serverer hjemmelaget mat og drikke, du kan få deg gårdsburger eller morfars svele. 110,- koster inngangen, barn under 6 år er gratis.  Overskuddet fra billettinntektene går til Butshabelo, et barnehjem utenfor Johannesburg i Sør-Afrika. 

Veibeskrivelse til Nordre Ulland Gård: Fra Kongsberg: Kjør av mot Lurdalen fra E 134. Kjør noen hundre meter til nytt skilt mot venstre “Lurdalen”. Se på triptelleren. Kjør 10 kilometer på denne veien uten å miste motet. Gård på venstre side, det er plakat i krysset. Fra Bergen, Geilo og øvre Numedal: Ta av ved Svene Pukkverk mot venstre ved skilt “Ulland 8″. Se på triptelleren. Kjør 8 kilometer. Gård på høyre side, det er plakat i krysset.  Og finner du ikke frem – ring Kari sjøl på 92258578.

Vel møtt til en trivelig gårdsdag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *