Hvilke nåler skal jeg bruke til symaskinen?

Det er alltid viktig å velge riktig synål til arbeidet ditt. Synålene kommer i forskjellige størrelser og der er greia – jo lavere tall – dess tynnere nål. Tynne stoffer krever tynne nåler, tykkere stoffer krever tykkere nåler. Og så er det lurt å tenke litt på hvor tykk tråd du syr med. Du får symaskinnåler fra 8/60 og oppover til 16/100. Syr du med for tynn nål, vil du lett knekke nåla. Syr du med for tykk nål, vil du få unødvendig store hull i stoffet og en ujevn og dårligere søm.

* Universalnålene bruker du til vanlige vevde stoffer, altså faste stoffer.
* Ballpointnålene/stretchnålene bruker du til strikkede stoffer, altså alle stoffer med stretch i.  Den medium avrundete spissen skader ikke eller kutter fibrene i stoffet.
* Jeansnålene er en forsterket nål som går lett gjennom ekstra tykke vevde stoffer.
* Skinnålene skjærer små fine hull i skinn og vinyl, den tillater tråden å lage sting uten å skade materialet.
* Tvillingnålene gir deg to parallelle sømmer på forsiden av stoffet og sikksakk på baksiden, disse finnes med ulikt mellomrom mellom nålene og de finnes både i uviversal og stretch.  Stretch tvillingnålene er geniale å bruke til å legge opp med når du syr i stretchstoffer.

Og så finnes det en rekke spesialnåler – alt til sitt bruk.  Her kan du handle nåler hos Kakle med en kort og grei beskrivelse til hver nåltype vil har inne. Og husk – bytt nåla! En skal ikke sy så alt for mange timene med den samme symaskinnåla. En god regel er å bytte nål når du skal i gang med et nytt prosjekt. De slites fort og en sliten eller ørlitegrann bøyd nål kan gi deg et skikkelig dårlig syresultat og mye trøbbel med maskinen.