For en helg! For et kurs!

Her er et knippe bilder fra helgas kåpekurs. Det var så moro! Jeg må innrømme at jeg var rimelig spent på forhånd. Dette har jeg ikke gjort før. En ting er å sy kåpene sjøl, men å hjelpe fem damer å sy sine egne kåper – hjelpe dem å tilpasse størrelse, lære seg ulike maskiner og teknikker, velge ut farger, lengde, insnitt, knapper. Jeg var kjempespent!

IMG_3834 - Version 2IMG_3839

Så dukker det om fem superhyggelige damer som gjør helgen til en så vellykket greie. 

IMG_3862 - Version 2IMG_3865 - Version 2

Vi har holdt på med mye moro i løpet av helga og her er det knipsa damene i sving. Plaggdeler skal klippes og da tar vi hele huset til hjelp – både gulvplass og bordplass.  Søm med overlockmaskin var spennende, søm med coverstitchmaskin var en skikkelig utfordring (det gjelder å konsentrere seg når en skal få plassert klippekanten innenfor cover-sømmen…).

Noen har filta med ullgarn, knapphull er sydd (ikke så enkelt å få til pent på ullfilt), knapper er sydd i.  

IMG_3854 - Version 2IMG_3851 - Version 2

IMG_3857 - Version 2IMG_3856 - Version 2

Vi kom ikke helt i mål, men nære nok. De to damene som kom den lange veien fra Trondheim dro på toget med synål og knapper i lomma og kunne sy på knappene på toget. Filtegarnet var også med oppover, så de kunne gjøre ferdig den delen hjemme. De tre Kongsbergdamene kommer hit på onsdag og da skal deres kåper ferdigstilles. Noen har filta tegninger hjemme og jeg gleder meg til å se hvordan de har blitt. Filtinga er jo noe av det som gjør kåpa skikkelig personlig.
IMG_3883 - Version 2IMG_3887 - Version 2

 Speilet er flittig brukt, både til å bestemme bredde på knappestolpene, forme innsnitt i riktig lengde og bredde, plassere knapper og velge rett lengde på kåpa. Veldig moro at vi endte opp med fem kåper i ulike farger, ulike knapper og ulik pynt. Jeg må nok legge ut bilder av de helt ferdige resultatene etterhvert. 

IMG_3882 - Version 2IMG_3889 - Version 2 

 

 

 

 

 

 

 

Dette vil jeg gjøre mer av! Det blir kåpekurs igjen – det kan jeg love. Da tenker jeg det kan være lur å begynne fredag kveld og gjøre unna klippinga da, så har vi lørdag og søndag til selve sømmen.

Flere som kunne tenke seg kåpekurs? Neste kåpekurs blir  16. – 18. januar. Vi kjører klipping og forberedelser fredag fra 18:00 – 21:00, så blir det kåpesøm lørdag og søndag 10:00 – 16.00. Kurset koster 2.750,- og er inkludert materialer. Påmeldingen er bindende. Kun seks plasser. Førstemann til mølla! Påmelding gjøres til post@kakle.net.