SÅ moro med jenter som syr sine egne kjoler!

Denne helgen har vært SÅ artig! Sju jenter på kurs sammen med en voksen – alle har designet og sydd sin egen kjole. Og gjett om det har blitt mange flotte kjoler! Jeg er dypt imponert over disse flotte jentene som har laget hver sin helt spesielle kjole designet og sydd på egenhånd. 

IMG_0367

De har valgt seg kjolemodell, plukket ut farger og stoffer og dekorert kjolene hver på sin måte. Noen har laget korte puffermer med strikk i, noen har gått for ermer med retrostoff øverst og ribb nederst, andre igjen har sydd trompeterm på kjolen sin. Vi har sett lommer i forskjellige varianter, mange fine og oppfinnsomme applikasjoner og Kaia som brukte en søt duk hun fikk av en gammel dame som sin applikasjon. Nede langs kanten har noen sydd sitte eget kantebånd med pyntesømmer, andre har brukt gamle blomsterblonder fra Kakles skattekammer. De har målt og tegna, klippet og strøket på lim. De har sydd og prøvd seg på masse forskjellige syteknikker. Og når lørdag ettermiddag kom var det fjorten slitne sjeler som skrudde av maskinene og tok seg en velfortjent hvil på kvelden. Søndag morgen var alle sju jentene klare for mer. For jammen er det litt av en jobb å sy sin egen kjole!

 

IMG_0369IMG_0319 IMG_0322IMG_0374IMG_0375IMG_0325IMG_0384IMG_0381IMG_0373

Dette må vi gjøre mer av! Jeg kommer til å sette opp nye mor og barn-kurs til våren. Kurset ga absolutt mersmak. Målgruppa for kurset er jenter i alderen sju til tolv år (eller eldre forsåvidt) sammen med mammen sin eller en annen voksen. Målet med kurset er først å fremst å skape noe sammen og ha det moro med det. Dernest å bli kjent med symaskinen sammen, lære litt syteknikker og tørre å sette i gang med egne prosjekter når en kommer hjem.