En knapp på Josef

IMG_0066

Kari Klev heter dama bak Ullheksa på Ulland. Hun ønska seg en Kaklekåpe i rød ullfilt pynta med hennes eget mohairgarn. Ullheksa har mohairgeiter på gården sin. Mohair er en ekstra varm, blank og bløt fiber. Geitene greier seg godt i norsk klima, til tross for at de kommer fra varmere strøk. Ulla spinnes og farges på et lite spinneri i Telemark; Telespinn bruker mesteparten av sin våkne fritid på å lage ulike plagg av mohair. På bildet har Kari på seg et lilla heklasjal med frynser og leggvarmere strikka i maohair-garnet hennes. Er hun ikke flott?!

Knappene er trekt av en gammel kjøkkengardin fra 60- eller 70-tallet en gang. Jeg er SÅ glad i den gardina og blomstene gjorde seg veldig godt som knapper! Sammen med det oransje garnet ga det en kåpe i veldig flotte farger. Kari som er så fargerik ellers også stråler i den nye kåpa si!

Teksten på kåpa er skrevet i Karis mohairgarn. Kåpa heter EN KNAPP PÅ JOSEF – denne teksten har jeg filta langs hele kåpa hennes. Josef var jo en mann som kom litt i skyggen av resten av familien, sier Kari. Ullheksa slår et slag for Josef. En flink snekker, og dessuten holdes en knapp på at han er faren. Heia Josef!

IMG_0091IMG_0069

IMG_0080 IMG_0084IMG_0088IMG_0100 - Version 2