“Kakle strikes back” – min første Star Wars-kjole!

 

DSCF3444

Jeg har laget min første Star Wars-kjole! Moro! Kristin, som ikke kan benevnes som annet enn en ihuga Star Wars-fan (eller nerd som hun også kaller seg selv), var veldig klar på hva slags kjole hun ville ha. Vet du hvem Death Star er, sa hun. Death Star!??? Ingen aning…. Joda, jeg husker jeg blei pressa av ei venninne (husker du det, Nina?!!) til å se Star Wars en gang på 80-tallet, men kan ikke si det interesserte meg veldig… Var det ikke noe med en Luke Skywalker..? Men Death Star… Nei, det ringer ingen bjeller…

IMGP0199Kristin kunne fortelle mye om Death Star og ikke minst finne frem et godt bilde. Denne figuren skulle pryde hennes kjole. Vi blei enige om fargene og stoffene og her er resultatet. Kongeblå velour, marineblå grov ribb i hals og nederst på ermene. Det mønstrete stoffet er en stoffbit jeg har fått av noen (klarer ikke helt å huske hvem…). Vi tok igjen det tomatrøde og det gule når vi skulle formgi Death Star-figuren. Kakles første Star Wars-kjole! Noen andre Star Wars- nerder der ute? Kjenner dere igjen Death Star? Er likheten slående? Må en tenke seg litt om? Eller er jeg heeelt på jordet? Anyway – jeg blei fornøyd med kjolen og moro å sy en figur jeg ikke akkurat har et forhold til sjøl. 

Kjolen heter “Kakle strikes back” en variant av “The empire strikes back” (Star Wars episode 5 fra 1980). Og dama som bærer den er skikkelig kul!

DSCF3456