“Gøy på landet” – motevisning og mye annen moro på Nordre Ulland Gård

Ulland

 

Lørdag 24. august må du ta med deg familien og ta turen til Nordre Ulland Gård. Kari Solibakke Klev, gårdskjerringa på Ulland, arrangerer “Gøy på landet”.

 

Her kan du få kose med kaniner og ri på hest og klappe de flotte geitene. For barna er det mulig å delta på syverksted. To av mine supre sydamer holder til i den ene stua på gården og lar barna komme til ved symaskinene. Iver Bjurgren fremfører forestillingen “Kan meitemarker sitte opp ned?”. på stabburet, en forestilling for både store og små. Og så blir det altså motevisning med Kakle og HotNok.

 

Jeg har samla en flott bukett med vakre modeller i alle aldre og fasonger. Gleder meg stort til å se dem tassende, løpende, skridende, trippende og luskende bortover på visningen. Mange av Kakles modeller skal vises. Thea Temte driver HotNok i Solberg Spinderis gamle lokaler i Solbergelva. En dame med noen fantatstiske ullkreasjoner, kjolene er virkelig flotte! Virkelig verdt en kikk! Her har du hennes Facebook-side også. Lik! Og Karis egne Ullheksa-produkter skal vises-

 

Kaféen holder åpent fra ett – her kan du få deg hjemmelaget mat og drikke. Suppe med brød, sveler og boller står på menyen. 100,- koster innganen, barn under 6 år er gratis.  Overskuddet fra billettinntektene går til elever ved Kongsberg videregåendes skoletur til et barnehjem i Sør-Afrika.

 

Veibeskrivelse til Nordre Ulland Gård: Fra Kongsberg: Kjør av mot Lurdalen fra E 134. Kjør noen hundre meter til nytt skilt mot venstre “Lurdalen”. Se på triptelleren. Kjør 10 kilometer på denne veien uten å miste motet. Gård på venstre side, det er plakat i krysset. Fra Bergen, Geilo og øvre Numedal: Ta av ved Svene Pukkverk mot venstre ved skilt “Ulland 8”. Se på triptelleren. Kjør 8 kilometer. Gård på høyre side, det er plakat i krysset.  Og finner du ikke frem – ring Kari sjøl på 92258578.

 

Vel møtt til en trivelig gårdsdag!