Horizon 8900 – mitt (veldig snart…) nye vidunder!

 

 

 

Jeg er forelsket! Torsdag var jeg å kick-off inne hos Inter Sew i Drammen og fikk demonstrert det nye flaggskipet innen ordinære elektroniske husholdnings-symaskiner. Janome Memory Craft Horizon 8900 QCP  var en drøm å sy på. Jeg har selvsagt bestilt en til meg selv og gleder meg som en unge til den kommer.

Den har hele 28 cm innvendig arbeidsrom, så her burde det være god plass til ullkåpe-prosjektene mine. Den syr raskt – 1000 sting i minuttet med en utrolig god stingkvalitet. Herlig! Den mater stoffet utrolig godt – med differensialjustert undermater og innebygd overmater. Det liker jeg! Syr mye i stretch-stoffer og da er en avhengig av god mating. Godt lys uten skygger med hele 5 lysdioder.  Den har imponeredne 270 ulike sømmer, 3 ulike europeiske alfabeter og syr inntil 9 mm brede sømmer. Veldig flott å kunne kjøre opp størrelsen på bokstavene og ikke minst på mange av de flotte dekorasjons-sømmene. Den memorerer stingkombinasjoner og regner enkelt ut lengden på stingrapporten. Maskinen kommer med egen rettsøms-stingplate som en enkelt bytter over til. En utrolig avansert maskin – men brukervennlig design og enkle løsninger.

Med på kjøpet får du også enhands nålitreder, hastighetskontroll, start/stopp knapp for å sy uten fotpedal, nål opp/ned funksjon, låssting på stedet for å nevne noe. Friarmen er ekstra lang og har målemarkeringer. Dessuten kan du enkelt montere syguiden på friarmen for rette fine falder. Utvendig justering av syfotstrykket med hela 7 nivåer. Justerbar kneløfter for å løfte syfoten når du trenger begge hendene til syarbeidet. Det følger med et veldig flott og stort sybord i plexiglass – hele 450 x 600 mm som er utrolig praktisk både ved quiling, lappeteknikk, applikering og ellers store syarbeider. Quiltefot 3-i-en og syguide er standardtilbehør. 

Maskinen skal være på lager i slutten av måneden og blir sendt rakt videre til meg. Da er det bare å pakke opp og sette seg ned og nyte vidunderet! Er denne doningen noe for deg?  Maskinen kjøper du her.