En herlig sykepleieruniform

Gunn kom med en spennende og helt spesiell bestilling for en liten stund siden. Hun er snart ferdigutdannet kreftsykepleier og ønsket seg en arbeidsuniform som symboliserer det hun jobber med. Hun ville ha applikert et motiv som kan få folk til å tenke omsorg, helhet, lindring og håp. Med dette i bakhodet begynte vi å jobbe.

 

Gunn sendte oss en av sine arbeidsuniformer, så vi hadde noe å ta utgangspunkt i. Vi fablet litt først om en type tunika, men endte opp med å kopiere snittet til uniformen for å være sikker på at uniformen ble praktisk nok for henne. Danuta, som er god på mønster, jobbet seg gjennom arbeidsuniformen og laget et mønster vi kunne bruke. Marianne, som er god med blyanten skisset ned sine tanker om treet. Vi fant fort frem den turkise blomstrete kreppen, et gammelt dynetrekk. Det har litt sånt rent preg over seg samtidig som det er friskt og deilig. Rosa var en selvfølgelig farge, særlig i disse tider med brystkreftaksjonen i full gang. Denne rosa kreppen er deilig forfriskende og vil lyse opp både for pasienter og kolleger, dette har også vært et gammelt dynetrekk. Stoffet vi har brukt i stammen er et blomstrete gammelt dynetrekk i rosa og lillatoner, et skikkelig 70-talls stoff. Applikasjonen bak på ryggen er et nakent tre der hjerter vokser. På brystet har hun fått en lite gren med hjerter på.

 

Dette har vært et utrolig artig prosjekt. Jeg håper Gunn får den arbeidsuniformen hun ønsker å møte sine pasienter i, gamle som unge. Det gror heter uniformen, Danuta viser frem det ferdige resultatet. Vi har hatt det gøy og er veldig fornøyd med resultatet. Hva syns du? Ville du likt å bli møtt av en pleier i denne?