Kakemann og -kone forklekjole 1/2 – 1 1/2 år

Kakemann og -kone er en grønn og sommerlig forklekjole i str 1/2 – 1 1/2 år. Den er sydd av to gamle dynetrekk, et i grønt krepp og et gult med prestekrager og blader på. Det gule kom i posten fra Nedre gausen skole i Hoilmestrand, et herlig retrosengetøy jeg har brukt til både det ene og andre. Jeg har applikert en kakemann og -dame på i det blomstrete stoffet. Tråden er gul. Knappene er brune secondhand knapper fra Andrés bestemors gamle knappesamling på den ene siden og enkle hvite på den andre siden.

Forklekjolen kan brukes lenge, først som kjole og etterhvert mer som en tunika. Knappene flyttes etterhvert som barnet vokser. Kjolen kan brukes på begge sider. Den funker like godt til alle årstider, om sommeren med en t-skjorte eller bar under og kanskje med en liten shorts. Om vinteren er den glimrende over ulltøyet.

Kjolen kan fåes med tilhørende trekanttørkle til kr 100,-.

[photospace]