Åkerø retro hengslebukse str 1 år

Denne deilige retro hengslebuksa i str 1 år er sydd i brun velour og har et eple applikert på brystet, et lite eple i rumpa og knelapper i samme stoff. Stoffet jeg er en gammel duk fra 70-tallet i mosegrønt med blomster i gult, orange, brunt og grønt. Stoffet jeg har fôra med er et stripete bomullsstoff i mosegrønt og limegrønt jeg fik av ei venninne av mamma. Jeg har applikert en grønn brodertråd som går i flere grønn-nyanser og noen kule mosegrønne knapper som er opphøyd med en liten spiss i midten.

[photospace]

Nederst på beina er det løpegang med mulighet til å sette inn strikk, så en kan begynne å bruke buksa tidlig. Buksa er utrolig myk og god og har en glimrende passform. Knappene flytter en etterhvert som ungen vokser inn i buksa, så den varer lenge.

4 thoughts on “Åkerø retro hengslebukse str 1 år

 1. tantebleik says:

  Heisann!

  Eg har bjynt på sykurs og har tenkt å prøve å sy ei sann fantastisk hengslebukse som eg ser du syr maaaange av!! =) Dei er fantastisk fine!!! Men eg trenger å kjøpe velourstoff(prøver å finne brukt so langt det er mulig men…) Har du tips om kvar eg kan kjøpe velour?
  Er det andre stoff som egna seg til sånn type bukse? Evt vist du vil dele kar du fann oppskrift til ei sån bukse so blir eg veeeeeeeeeeeeeeldi takknemlig!!! :):):):):)

  • Kakle says:

   Hei du.

   Så gøy du vil sy hengslebukse. Det er fantastisk gode bukser. Veldig god passform og i velour blir de så myke og gode! Syr du knappene litt innpå selene og lager løpegang til strikk i beina, har du bukse i lang tid.
   Stoff og stil har en god del velour, om du har en i nærheten. Ellers bestiller jeg noe fra syutstyrs-leverandører. Jeg skal i gang å selge av de materialene jeg selv bruker. Send meg eventuelt en mail med hvilke farger du kunne tenke deg, så kan jeg sende deg det.

   Du kan godt sy buksa i mange typer stoff, både stretch-stoff og fast stoff. Jeg sydde en i sommer av et gammelt dynetrekk og den blei en deilig sommerbukse. Men jeg er nok mest fornøyd med dem i velour, de blir så gode og myke.
   Det finnes en oppskrift på en variant av hengslebukse i en gammel sybok fra 70-tallet som heter Barnetøy du selv kan sy. Sjekk biblioteket eller bokhandelen.

   Lykke til med sømmen 🙂

 2. Camilla says:

  Hei! Først vil jeg bare si: Så flink du er til å sy! Jeg har lagt til siden din under favoritter hos meg. Jeg har SÅ lyst til å begynne å sy selv, så håper på en symaskin i barselgave fra kjæresten 🙂 🙂 Mormor har en symaskin som sikkert er like gammel som henne selv, men den går da jevnt og trutt enda. Har lett litt på nett etter tips om hva slags symaskin man bør velge som nybegynner, men finner bare eldgamle forumsider, og tenker at mye sikkert har skjedd på symaskinfronten iløpet av de siste årene… Jeg tenker først og fremst bruke maskina til å redesigne og reparere tøy, lage eget (retro)babtøy, sy en vognpose (med cordfløyel) og muligens noen putetrekk til vinterhagen hvis jeg får det til 🙂
  Håper du kan hjelpe meg litt videre i min søken. Hva er egentlig en overlock maskin? Jeg har skjønt at overlock IKKE er det samme som vanlig symaskin, så… hva bør jeg velge?

  • Kakle says:

   Hei Camilla

   Tusen takk! Det begynte som en hobby og har tatt helt av! Det er utrolig gøy 🙂

   Jeg har akkurat begynt å forhandle de to maskinene jeg selv syr på; Janome Easy Jeans som er en solid mekanisk symaskin og Janome My Lock 644D som er en enkel og brukervennlig overlockmaskin. Med de to er du godt rusta til å begynne på syprosjektene dine 🙂 Jeg er kjempefornøyd med dem! Sjekk fanen min SYMASKINER; der kan du lese mer om de to maskinene. Å sy med en overlock er utrolig gøy. Denne er enkel å bruke og gir et proft resultat. Den syr sammen, kaster over og klipper i en operasjon.

   Jeg er i grunnen ute etter en nybegynner, så moro du tok kontakt med meg. Jeg har akkurat utviklet KAKLEPAKKER, en slags startpakke for deg som vil sy selv. Du kjøper en pakke der alt du trenger for å sy en kjole ligger i. Du får stoff med ferdig påtegna mønster, grundig syinstruksjoner og alt du trenger for å sy den ; tråder, knapper og diverse. De to pakkene jeg skal lansere nå i begynnelsen er en tosidig forklekjole med hjerteapplikasjon og en rød velourkjole med pusekattapplikasjon. Velourkjolen er en pakke som egner seg best på overlockmaskin.

   Jeg trenger en som er nokså ny i syverden til å komme med tilbakemeldinger på instruksjonene og løsningene jeg har valgt. Kjøper du symaskinene av meg, gir jeg deg begge Kaklepakkene på kjøpet mot tilbakemeldinger på hvordan det fungerte. De koster 350,- per stykk. Sjekk ut kampanjen på symaskinene her.

   Hvis du bor i nærheten av Kongsberg må du prøve å få til å ta deg en tur hit lørdag 26. mars. Da skal jeg og en syvenninne arrangere salgsutstilling og inspirasjonsdag på Kunstnerhuset. Her håper vi på besøk av deg og flere i samme situasjon. De som harv lyst til å begynne å sy barneklær, men ikke helt veit hvor de skal begynne. Vi tar med symaskinene våre og holder på med noen av våre syprosjekter, samtidig gir vi tips og råd. Vi skal også selge våre egenproduserte varer og ha litt kaffe og et kakestykke klart for de som har lyst til å sette seg ned. Hadde vært gøy å se deg der!

   Håper jeg hører mer fra deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *