Grønn pus retro forklekjole

Denne kjolen i str 3-6 år er sydd etter helt spesiell ønsker fra en herlig storesøster på Sagene som gjerne ville bytte inn Kakle-kjolen mamma nettopp hadde kjøpt til henne. Lillesøster hadde nemlig fått en pusekattkjole og storesøster hadde stått igjen med en pepperkake-mann og -kone kjole og vært sånn passe fornøyd. Hun hadde nemlig også mest lyst på pusekattkjole. Nå var det sånn at det rosa blomstret stoffet var ikke mer igjen av her i kjelleren i Bevergrenda, så lik kjole som lillesøster fikk vi ikke til. Men det gjorde ingenting… for rosa var ikke yndlingsfargen lenger, nemlig. Nå var det grønt og brunt. Så nå er en grønn kjole sendt over til Sagene og forhåpentligvis er det en fornøyd storesøster som åpner posten en av de nærmeste dagene og kan kle seg i pusekattkjole sånn som lillesøster.

Kjolen er sydd et gammelt grønt og hvitt blomstrete dynetrekk fra 70-tallet og et gammelt eplegrønt kreppdynetrekk.  Jeg har applikert på pusekatten og sydd stikning og knappehull med rød tråd. Knappene på den ene siden er noen flotte røde perlemorsknapper jeg ikke kunne gå forbi på Bånsull i Drammen, de hvite på den andre siden er secondhand-knapper fra en gammel snill dames knappesamling.

Forklekjolen kan brukes lenge, først som kjole og etterhvert mer som en tunika. Knappene flyttes etterhvert som barnet vokser. Kjolen kan brukes på begge sider.

[nggallery id=121]

SOLGT