Moods of Flesberg forklekjole

Kari, en god venninne, har fått sin første jente. Vesle Mari måtte selvsagt få forklekjole og trekanttørkle i “velkommen-til-verden-gave”. Kari kommer fra gård i Flesberg (dessuten har hun utvikla ploger…), så det måtte selvsagt bli en traktor applikert på kjolen. Mens jeg satt og sydde kjolen kom navnet sånn helt av seg selv. Moods of Norway har jo traktorer på sine klær, så det måtte bli Moods of Flesberg 🙂

Dynetrekket som er blomstrete i gult, hvitt og rødt har jeg fått av svigermor, det samme gjelder vel det tomatrøde lakenet også. Begge godt bevart fra 70-tallet. Til applikering og stikning har jeg brukt hvit tråd. Kjolen har fått vintage-knapper på begge sider, alle fire fra en snill gammel dames enorme knappelager. På den røde siden er knappene kremgule med orange kanter, på den gule siden er knappene tomatrøde plastikkblomster. Skikkelig retro!

Forklekjolen kan brukes lenge, først som kjole og etterhvert mer som en tunika. Knappene flyttes etterhvert som barnet vokser. Kjolen kan brukes på begge sider.

[nggallery id=82]