Grønt gress og retroblomster til søster og bror

Denne forklekjolen og hengslebuksa er bestilt til Elias og storesøsteren hans på Darbu. Det blomstrete stoffet er et retrostoff fra 70-tallet som jeg har fått fra en av mammas venninner, et rutete stoff med små søte blomster på.

[nggallery id=31]

Forklekjolen er sydd av et grønt gammelt laken og de brune rutene. Jeg har applikert en frosk og sydd stikning og knappehull med en brun tråd og brukt brune knapper. Den er i str  3-6 år og kan brukes lenge, først som kjole og etterhvert mer som en tunika. Knappene flyttes etterhvert som barnet vokser. Kjolen kan brukes på begge sider.

[nggallery id=30]

Hengslebuksa er i størrelse 2 år. Den er sydd i mørk brun velour og det samme småblomstrete retrostoffet. Den har en stor elefant applikert på brystet og en liten elefant applikert på rumpa. Samme stoff er brukt til knelapper og fôring, knappene er røde som på kjolen. Nederst på beina er det løpegang med mulighet til å sette inn strikk, så en kan begynne å bruke buksa tidlig. Buksa er utrolig myk og god og har en glimrende passform. Knappene flytter en etterhvert som ungen vokser inn i buksa.