Prøver meg på et skummelt 17. mai-prosjekt…

Home/Uncategorized/Prøver meg på et skummelt 17. mai-prosjekt…

Prøver meg på et skummelt 17. mai-prosjekt…

IMG_6598

Anne 11 år har arva bunad etter sin tippoldemor. Hun sydde sin egen Garborgstakk en gang rundt 1930 og denne er det altså Anne som skal få overta. Kjempestas! Men passa gjorde den på ingen måte…

Jeg må innrømme at å skulle gjøre noe med en bunad var kjempeskummelt. Men på en annen side, alternativet var jo at den bare skulle henge der. Jeg var først i kontakt med ei som holder på med bunadsøm og fikk noen gode råd og tips.

IMG_6595

 

Bunaden var godt brukt og ikke så pen i sømmene alle steder, men ullstoffet er kjempefint og broderiene er flotte. Jeg endte med å sprette opp og fjerne alle kantebånd og lage nytt fôr til livet. Så var det å tilpasse til rett størrelse og lage den så den kan tas ut igjen etterhvert. Der var jeg litt for rask i sidene, så der må jeg nok legge inn et lite stykke ekstra ullstoff når det eventuelt trengs.

 

IMG_6594Nye kantebånd laget jeg av et rødt ullstoff. Så var det å rynke inn igjen stakken og lage folder foran på den. Hittil har prosjektet gått noenlunde greit. Nå gjenstård det bare å sy liv og stakk sammen og ordne med trykknapper til beltet. Gleder meg til å komme i mål og ikke minst se den fine jenta mi i bunaden etter tippoldemor. Det blir nok et bilde eller to da :-D.